https://www.youtube.com/watch?v=1yql_NU6qDM
Forskere har lenge lurt på om det er maten, klimaet eller genene til øybeboerne på Okinawaøyene i Japan, som gjør at levealderen på øyene er så høy. Man har nå funnet ut at grunnen til den høye levealderen kan være at øybeboerne har et rikt sosialt liv, at de ikke er ensomme. I et år nå har verden vert preget av pandemi og mennesker må isolere seg fra venner og familie. Elevene våre får i år ikke sine forventede linjereiser, noe som er skikkelig trist. Likevel vet vi at elevene vil nyte godt av vennskap de fikk dette året, resten av livet. Kanskje kan fokuset på samhold bidra til et godt langt liv:)

Kaldt er det, men solen skinner:)

Grafisk Design sin linjereise er en naturlig avslutning på skoleåret, da vi blant annet har jobbet med japansk kalligrafi, stempel, Sumi-e,trykk og animasjon. Vi fokuserer også på nærhet til naturen, og i den forbindelse drar vi på 3 teltturer i løpet av året. Dette er en tøff gjeng, sist tur før påske sov vi over rundt Krysstjern. Vel var det naturskjønt, men vi var mange som frøs på nesetippen den natten. Likevel er det ingen klaging fra Grafgjengen. De fikser bål og mat på egenhånd, tøffingene.
Grafisk Design flokken er gode designere og illustratører. De er superdyktige på digitalt og analogt, og imponerer medelever med sin profesjonalitet. Vi har hatt et samarbeidsprosjekt med Musikkproduksjon -linjen på skolen. Yuna sin illustrasjons oppgave inspirerte Noah Aldema (som går Musikkproduksjon-linjen) til å skrive låten som er brukt på filmen du finner på linken over. Den handler om å «stå utenfor» og å lete etter sin identitet. Graf jobber med visuell identitet og egen portofolio for tiden, men det får bli presentert i neste blog.
Yuna Caliso kontrastoppgave 2

Yuna Caliso, kontrastoppgave 1