Fotolinja har vært på sin årlige tur til Hvaler og Akerøya. Her har vi fått oppleve den vakre Østfoldsnaturen samtidig som vi blir bedre kjent. Vi har spist godt, hygget oss og tatt MASSE bilder.
Det er like stas hver gang et nytt fotokull kommer til oss og vi skal bli kjent. Noen er sjenerte, andre ikke, noen erfarne fotografer, mens andre står helt på startstreken. Det er denne blandingen vi elsker, og som gjør at et skoleår hos oss blir noe helt unikt.
 

Det blir veldig hyggelig når så fine folk er med på tur sammen.

Turen til Akerøya begynner behagelig nok. Det vil si for de som ikke har forsovet seg. Vi ble hentet i buss og kjørt til Brattestø, der ornitolog og fotograf, Bjørn Frostad ventet på oss med båten sin. Han fraktet oss trygt og godt over til Akerøya.
 
Eirunn fikk holde en Munk før den skulle slippes fri.

Naturfoto
Her ble det først en naturfotooppgave, deretter litt avslapping før vi fikk en fugl i nettet som skulle ringmerkes. Bjørn fortalte oss historien om fuglemerking og viste oss hvordan alt gjøres. Fuglene ble veldig grundig inspisert og fotografert av en ivrig fotogjeng. Til slutt fikk de som ønsket holde fuglen og slippe den løs. Det er alltid en stor opplevelse.
 
En festlig gjeng som skal ha mye moro sammen dette skoleåret.

Uten mat og drikke
Etterpå var vi innhule av sult og derfor HENTET vi like godt dagens middag: pizza. Vi liker det enkelt på tur, og hva er da enklere enn å få pizza levert på brygga? Da slipper vi å bruke flere timer over en sliten gasskomfyr for å få varm mat i oss. Slik blir det mer tid til både fotografering og å teste hvor mye godis man faktisk orker.
 
Slik kan naturfoto se ut når man har en krystallkule å fotografere gjennom.


Godis, kakao og hygge

Nå hadde vi fått med oss mye mat fra kjøkkenet, men vi hadde nok ikke regnet med at pizzaene skulle være så store, så det ble pizza til både kvelds og frokost også.
På kvelden ble det fototur på jakt etter solnedgangen. Dessverre var det ingen stor solnedgang denne kvelden, men vi hadde en hyggelig tur likevel, og vi fikk testet ut forskjellige innstillinger og linser likevel.
Vi hadde også med oss vår siste nyinnkjøpte duppedings, en krystallkule. Denne ble flittig lekt med for å skape morsomme, poetiske og  vakre bilder. Her er det bare kreativiteten som setter grenser.
Etterpå ble det hygge, godis og kakao i hytta. Her ble det tulla og ledd til langt på natt, selv om lærerne nok ikke varte like lenge som elevene.  Med andre ord var alt slik det pleide og skulle være med fotofolk på tur.
 
Denne nydelige krabaten fikk ring på foten og lykke til på ferden videre.

Dagen etterpå ble det tur ut til soloppgang, men vi var like heldige med denne som med solnedgangen, så det var litt kjedelig. Da er det godt at man har krystallkula å leke med, og vips så har man fine bilder likevel.
Vi fikk også rukket å gå en tur og utforske øya før vi dro hjem igjen til skolen. Det var deilig å få kommet seg ut litt og kjent på naturen.
Flere bilder fra kommer på Instagram og Faceboook, så ikke glem å følge oss der!