Man må utvikle seg for å ikke stå stille og sakke akterut. Det samme gjelder et fagfelt som foto. Vi har brukt sommeren godt til å fornye og utvikle fagfeltet til å bli enda bedre, morsommere og med flere muligheter for nye elever.

Studio
Det første vi har gjort noe med er fotostudioet vårt. Vi er veldig fornøyde med det fra før, men vi syntes likevel at noe manglet, så vi har gått til innkjøp av et takhengt stativ til bakgrunner. Det betyr at vi får flere valgmuligheter når vi skal gjøre portrett, fashion eller bare har det artig i studio. Dette får vi på plass i løpet av september. Vi får nå både rosa, turkis, svart og hvit bakgrunn. Kult, ikke sant?

Kreativitet i fotostudio av Eline Viddal Rød

Objektiver/linser
For å gjøre skoleopplevelsen enda bedre er det viktig å kunne prøve ulike og nye ting. Derfor har Fotolinja på Skjeberg Folkehøyskole en god del linser og proffkamera til utlån for fotoelevene. Vi har noen 50mm, en 40mm, en 70-200mm zoom, 100mm makro, 16-35mm vidvinkel og en 35mm vidvinkel. Alle disse er til Canon. I tillegg har vi i sommer kjøpt noe av det råeste og kuleste man får tak i på linsefronten, nemlig en vidvinkel tilt-shift linse. Denne er spesielt kul til å fotografere med i New York fordi man med denne linsa kan rette opp linjer og få til kule effekter. Det er denne type linse man fotograferer arkitektur med. Vi har også et par linser til utlån for Nikon.
 
Canon 5D Mark III og den nye vidvinkel tilt/shift linsa vi har kjøpt inn. Begge deler er til utlån for fotoelevene.

New York
Vi har gjort en liten, men fantastisk endring i New York programmet dette året. Vi har nemlig lagt inn en tur til Niagara Falls når vi er i New York. Så nå får vi en virkelig fet Amerikareise på Fotolinja. Det blir med andre ord mange og store opplevelser på løpende bånd dette skoleåret. Dette blir bare rått!
 
Glade fotoelever ved Niagara falls (Fotomontasje)

Vi har også en proff printer som vi kan skrive ut store bilder med. Gled dere!
Det er med andre ord litt av hvert å bite i dette skoleåret. Og nå er det jo ikke lenge til dere kommer!
Fotolinja har også sin egen Instagram og Facebookside.