Etter studieturen til New York i april, har elevene på Bok jobbet intenst for å få alt klart til åpningen.

-Det var ganske nerveprrende i begynnelsen, forteller Lene Pedersen. Vi hadde flere tusen bilder å velge fra, og skulle plukke ut 30-60 bilder hver til fotobøkene. Selv synes jeg det var viktig å få til en god begynnelse og tematisk sammenheng i min boken. Samtidig jobbet jeg mye med sammenstning av sider og collage. Jeg er fornøyd med resultatet og synes boken var gøy å jobbe med, avslutter Lene.

Tidspress
Alle elevene gjorde ferdig fotobøkene på under en uke. Dertetter valgte de tyve fotografier hver til selve utstillingen. Samtidig jobbet en gruppe med en utstillingsplakat hvor alle har bidratt med ett bilde hver, og en annen gruppe laget en bildepresentasjon med et utvalg bilder fra New York.

-Det har gått i ett, sier Oda Borg Sortland. Jeg liker å jobbe mye og ser klart sammenhengen mellom hvor mye arbeid man velger å legge ned og resultatet. Vi på gruppen har gjennomført mange ulike prosjekter sammen dette skoleåret. New York utstillingen viser at selv om vi fotograferer veldig ulikt, har vi klart å arbeide frem en samstemt presentasjon.

Collage
Utstillingen viser fire hundrede fotografier fra New York. Halvparten av dem henger i uroer fra taket, og den andre halvparten er stiftet på veggene som collage.
-Dette er det vi kaller system i rotet, sier Camila Munoz. Det skal se litt tilfeldig og rotet ut, men sannheten er at hvert foto er plassert med tanke på farger og sammenheng.

New York skyline rett på veggen
Inspirasjon og ideer til utformingen utstillingen fikk elever og lærere i New York.
Fotolæreren kjøpte ti uroer som rommer tyve bilder hver på Guggenheim.
Læreren i grafisk design tok initiativ til å male hele mellomgangen på avdelingen hvit, for deretter lage sjablong og spraye stedsnavn og skyline fra New York rett på veggen.

Helt rå utstilling
– Avdelingen var fylt til randen på åpningsdagen. Foreldre, søsken og venner ga rosende kommentarer om utstillingen, men fotobøkene vekket mest oppmerksomhet blant gjestene.

-Jeg er så fornøyd, sier Anders Tveit. Vi har fått positiv respons fra mange hold og det er selvsagt morsomt. Men det beste er at vi på fagfeltet er fornøyd selv. Bøkene, plakaten og selve utstillingen er helt rå. Avsluttningen på skoleåret kunne ikke vært bedre, avslutter Anders.