– Det er merkbart mer å gjøre med søknadene som kommer inn, sier kontorleder Elisabeth Westlie Olsen ved Skjeberg Folkehøyskole. Men det er jo en hyggelig jobb, fortsetter hun. Og 1. februar vil alle som har søkt få svar på sin søknad. Vi kan dessverre ikke bekrefte noen søknader enda på grunn av opptaksfristen som er satt til nettopp 1. februar. 
 

Travel: Kontorfullmektig Elisabeth Westlie Olsen gleder seg over de mange søkerne.

 
Rektor ved Skjeberg Folkehøyskole Lene Dyrkorn, legger til: – Det er nå 40 % økning i søkertallet til skolen vår i forhold til samme tid i fjor. Og søkerne sprer seg på alle linjene heldigvis. Årsaken til framgangen kan være mange, sier Dyrkorn. Jeg mener vi driver en god skole, og har gjort grep rundt hjemmeside og markedsføring. Og så er det en del nye tilbud som vi vil tro neste års elever har merket seg. Selv om opptaket til folkehøgskolene starter formelt 1. februar kan du som ønsker å gå folkehøgskole søke når du vil.
Sosialt: Ett år på folkehøgskole skal gi faglig ballast og personlig utvikling. Men et slag biljard er det alltid tid til!

Mye nytt
Skolen har gjort en del endringer foran neste skoleår. Det mest tydelige er at det kommer en helt ny linje som heter «Frivillig arbeid og mental styrke». Linjen har kommet til parallelt med den store flyktningestrømmen over Middelhavet, og elevene her skal også få mulighet til å bidra gjennom et flyktningeprosjekt i Calabria i Sør-Italia. Men det skal også jobbes med ulike prosjekt her i Norge som har frivillig arbeid i bunn. Dette er linjen for deg som vil gjøre en innsats for andre, og bli enda tryggere på egne verdier.
Work-shop: På den nye linja «Frivillig arbeid og mental styrke» vil du møte mange mennesker i ulike livssituasjoner.

«Grafisk Design» og «Filmproduksjon» har endret reisemål for studieturen. Japan er et land rikt på sin historie og natur og sin egenartede kultur, også innen design, animasjon og film. Dette bør bli en helt annerledes og inspirerende tur på alle måter for de kommende elevene på de to linjene. På radiolinja vil PodCast komme inn enda mer sentralt, og så er TV-journalistikk tilbake som et arbeidsredskap for elevene fra høsten 2017. Linjen vil derfor til neste år hete «Radio, PodCast & Web-TV«. Elevene får rikelig med tid til å boltre seg i skolens flunka nye «DAB+ studio» med egne sendinger gjennom hele vinteren som gir rikelig med praktisk trening, før studieturen går til Cuba.
PodCast: På Skjeberg kan du jobbe med ulike medier, hvorfor ikke lage sin egen PodCast like godt? Det gjorde i alle fall Lars Magnus Røys fra Bergen tidligere i vinter. 

Musikk-bransjen er i endring, og dermed også søkerne til vår linje «Musikkproduksjon». De siste åra har derfor skolen investert i mye nytt utstyr for å møte elever som ønsker å utvikle seg både som produsent og artist.  Både mix- og redigeringsenhetene koblet mot studioinnspilling, og enkeltstasjoner (FL-studio) for «Kygo-generasjonen» er på plass. Her forventer vi mange elever som vil utvikle sin musikalitet på ulike arenaer. Med nytt scenerom (blackbox) ligger det godt an til flotte konserter der du som musikkelev får boltre deg med egenprodusert musikk for et lyttende publikum.

Følg drømmen: Vil du bli den nye Kygo? Da kan det være en god start med et år på Skjeberg Folkehøyskoles musikklinje «Musikkproduksjon».
 
Nytt kjøkken: Jesper Wimann  fra Tønsberg har nytt godt av skolens nye kjøkken og dyktige ansatte. Her serveres det «Skjeberg-sodd» med flatbrød.

Noe er som før…
Skjeberg Folkehøyskole er alene i Norge om å tilby sportsjournalistikk som fag. Denne linjen, Sportsjournalistikk og idrett,  vil fortsette å dra til England på fotballtur og sin eventyrlige studietur til Zambia for å lære om idrett som metode i utviklingsarbeid. En safari i Botswana vil elevene også få med seg.  Denne linjen har rekruttert veldig bra i mange år nå, sier rektor Dyrkorn. «Foto – New York» driver også bra, sist nå med sitt «Respekt-prosjekt». Med nytt stort fotostudio, jobbing med ulike sjangere og utrykk, og studietur til New York får elevene et allsidig og spennende tilbud.
Skolen har plass til ca. 90 elever fordelt på de sju linjene.
Fornøyd rektor: Rektor Lene Dyrkorn trives godt med gode søkertall. – Og her kan alle gå. Vi har ingen kriterier utover alder, presiserer hun!

 
I høyden: På Skjeberg får du utfordringer du kanskje ikke visste du ville prøve engang. Rekorden år ble 23 kasser, hvor mange klarer du?