Mediaelevene pakket sakene sine og gjorde seg klare for et døgn på skjærgårdsidyllen, Makø gård og sommercafe. Driverne av stedet Tore Amarius og kona Lene tok imot oss onsdag og det var nok litt av en overraskelse for de fleste av elevene hvor flott det er på denne plassen som nærmere bestemt ligger på øya Nordre Sandøy på Hvaler.

Hensikten med en slik tur er å «riste sammen» gjengen før vi begynner med skolen på ordentlig. Selv om vi var der kun ett døgn på øya var det mye vi rakk, slik som omvisning, skogstur, bading, fisking og ikke minst sosial mingling. Overnattingen fant sted på sovesaler og sånt skaper jo alltid gode minner enten det er høylytt snorking eller buskisvitseri etter lyset er slått av.

Stedet er en bortgjemt perle der ute i Hvaler-arkipelet. Lene og Tore er opptatt av at de som besøker stedet skal senke tempoet, la inntrykkene få synke innover og slappe helt av. Maten produserer de selv, riktig nok grønnsaker og tilbehør i iallfall . Økologisk tankegang står sterkt og middagen som ble servert (lammegryte) ble inntatt i mengder sammen med ovnsbakte selvproduserte økologiske rotgrønnsaker.

Historisk sus
Selve stedet (Makø) har røtter helt tilbake til Tordenskiolds tid tidlig 1700-tallet. Da ble stedet benyttet som feltsykehus /militærleir. Selveste Petter Wessel (Tordenskiold) mest kjent for slaget om Dynekilen (1716) hvor han overrumplet og nedkjempet store deler av den svenske marinen, fraktet som kjent det svenske krigsutbytte hit for deretter å bli hyllet av danskekongen for sin store bragd. Flere av plassene omkring Makø bærer preg av dette og har fått navn etter den store sjøhelten, bl.a. Tordenskiolds-bukta.

Sees snart igjen
Mediaelevene var skikkelig fornøyd med overnattingen og storkoste seg virkelig. Makø-sjefene Tore og Lene la jo heller ingen demper på oppholdet med sitt smittende humør og gode anekdoter. Det blir nok ikke siste gang vi reiser på tur med denne gjengen, kanskje reiser vi tilbake senere.. hvem vet? Takk for denne gang iallfall.