– Jeg begynte i Skjeberg etter videregående skole. Helt fra jeg var liten jente har interessen for TV vært stor, og jeg fikk siste plassen på Radio og TV. Jeg bestemte meg ikke før noen dager før skolestart, og på mange måter var det skjebnen som gjorde at jeg begynte på Skjeberg, sier sarpingen og smiler.

Hard jobbing
TV 2-reporteren fikk praksis i Radio 3. Senere fikk hun jobb der og i TV Østfold. I TV Østfold fikk hun en unik mulighet da sportssjefen ble sykmeldt. Vikaren ble Ida Marie Vatn.

– Jeg jobbet beinhardt, og det er eneste måten å komme seg oppover på. En må ha virkelig lyst til å bli sportsjournalist for å bli det. Som Davy Wathne har sagt; Ikke bli sportsjournalist om du ikke må.

– Jeg hadde ingen erfaring før Skjeberg. Det eneste var at jeg hadde spilt fotball i ti år. All sport er veldig interessant for meg, og jeg dro til Skjeberg for å lære, forteller Vatn.
Ida Marie Vatn er et eksempel på at en ikke må ha en lang utdannelse for å oppnå suksess.

– Jeg fikk jobb i lokalradio og fikk aldri tid til utdanning. Jeg har lyst til å ta et språkkurs senere, men det er mye jobbing for tiden. Utdanning er fint det, men for meg fungerte det å gå rett inn i arbeidslivet.

Alltid drømt om TV
For øyeblikket lever den tidligere Skjeberg-eleven drømmen fullt ut. Hun har blant annet dekket VM i fotball, intervjuet Solskjær, Ferguson og Ronaldo.

– Jeg har alltid drømt om å jobbe med TV, det å få samsvar mellom tekst og bilde har vært viktigere for meg enn bare lyd. Det å få sjansen i TV2 er rett og slett en drøm som går i oppfyllelse, mener Vatn og fortsetter:

– Det er en kjempespennende jobb med mye reising. Denne jobben tar mye tid, men jeg får oppleve mange artige arrangementer. Det beste må være da vi slo Tyskland med Drillo som ny landslagssjef. Det var en kjempeopplevelse.
Vatn kom i fokus under fotball-VM i 2006 da hun intervjuet Beckham ved fire anledninger.

– Det var sykt mye styr. Jeg fikk intervju med Beckham og han svarte høflig på spørsmålene. Men engelsk media slo det voldsomt opp og diktet opp sitater. Det var en spesiell opplevelse, jeg prøvde bare å gjøre jobben min. Det var til og med noen engelske aviser som hevdet at jeg forfulgte ham, det måtte jeg bare le av, forteller Vatn og smiler.

Lært masse i TV 2
– Hva har du lært av tiden i TV2, Vatn?

– Jeg har lært masse om mennesker og mye om sport. Det er mange fagpersoner i redaksjonen med mye kunnskap. I tillegg har jeg lært en god del om meg selv, svarer Vatn.

– Det er ikke bare å spasere inn til TV2, NRK eller VG og forlange en jobb. Det kreves mye for å nå helt opp. En må være interessert i å jobbe hardt og veldig mye overtid. Det er viktig å vise at du er hundre prosent motivert og gi jernet. I tillegg bør en aldri si nei, ha kunnskap og kanskje det viktigste er å være ydmyk, mener østfoldingen.

Må være ydmyk
Mange unge journalister lurer sikkert på hvordan en skal få jobb i en så stor kanal som TV2.

– Jeg jobbet i lokal-TV og laget saker for TV2. En dag lurte de på om jeg kunne lage hele reportasjen selv fordi tiden var knapp. TV2 likte tydeligvis reportasjen og inviterte meg til å prøve meg noen dager der. Jeg hørte ingenting før to uker etter det. Da ringte sjefen og spurte om jeg var interessert i en frilansjobb. I år fikk jeg fast jobb her og trives kjempebra med det. Det gjelder å vente på rette muligheten og slå til når du får den, avslutter Ida Marie Vatn.