Skjeberg Folkehøyskole lyser ut en stipendiatstilling med fokus på sosiale medier. I tillegg til å være god på sosiale medier, må du være motivert for å jobbe i skolemiljøet og være medhjelper på ulike opplegg i skolens regi.

Skjeberg Folkehøyskole lyser ut en stipendiatstilling med fokus på sosiale medier. I tillegg til å være god på sosiale medier, må du være motivert for å jobbe i skolemiljøet og være medhjelper på ulike opplegg i skolens regi.

Som stipendiat vil du jobbe tett på både elever og ansatte. Som «mediestip» vil det ligge et særlig ansvar for å følge dagliglivet på skolen for publisering på ulike sosiale medier.

Å være stipendiat betyr at du har gått ferdig ett folkehøyskoleår allerede (på Skjeberg eller en annen folkehøyskole), men at du kan tenke deg å gå et andreår med nye utfordringer!

Vi er i denne omgang på jakt etter en «mediastipp», eller en stipendiatelev som har mye erfaring med sosiale medier. Her vil du jobbe tett med skolens ledelse og ansatte for å markedsføre skolen utad på ulike sosiale medier. Mye av jobben blir å følge med hva som skjer på skolen, dokumentere gjennom film, tekst og bilder, og publisere fortløpende.

Sosial medier & skolemiljøet

Som stipendiat vil du også få et utvidet ansvar for medelevene både som miljøskaper på fritiden, og som medhjelper i undervisning (utfra de kvalifikasjoner du måtte ha). Du vil jobbe alene, eller i samarbeid med andre stipendiater, elever eller ansatte. Du vil bli tilknyttet en linje som ligger dine interesser nærme, men skal kunne bidra både på andre linjer, på valgfag og på turer. Også på kveld og helg.

Skjeberg Folkehøyskole har kreative mediefag og journalistikk som vår faglige profil. Linjene legger vekt på foto, grafisk design, sportsjournalistikk og idrett, musikkproduksjon, filmproduksjon, digitale medier, radio og TV. Se mer om oss på www.skjeberg.fhs.no

Stipendiatene er elever som alle andre, og følger derfor med på alle turer og opplegg som skolen og linjene gjennomfører. Her fra høstturen til Gjendesheim.

Gratis kost, losji og undervisning

I søknaden ber vi deg skrive litt om hvorfor du ønsker å jobbe som stipendiat, hvordan du opplevde ditt første folkehøyskoleår, og litt om hva du mener er dine faglige kvalifikasjoner og erfaringer som gjør at du vil passe til denne jobben.

En stipendiat har status og rettigheter som elev, men betaler ikke for undervisning, kost og losji. Du må kun dekke utgifter ved eventuell utenlandstur, mens andre opplegg og turer dekkes av skolen. Som stipendiat er du berettiget støtte gjennom Lånekassen. Kommende skoleår starter 25. august og slutter 14. mai .

Ta kontakt med skolen for prat om du er interessert. Du kan ringe Lene Dyrkorn (rektor) på 924 23 106, eller Sveinung Finden (ass rektor) på 45014094.

Søknad sendes Skjeberg Folkehøyskole på e-post: skjeberg.fhs@ofk.no. Frist 30. juni 2024.

Skjeberg Folkehøyskole ligger idyllisk til i Sarpsborg kommune med kort vei til skjærgård og byene rundt.

Musikkproduksjon har nettopp vært på en 12-dagers drømmetur til Japan. I "The Land Of The Rising Sun" besøkte vi Tokyo, Kyoto, Osaka og Hiroshima

Musikkproduksjon har nettopp vært på en 12-dagers drømmetur til Japan. I «The Land Of The Rising Sun» besøkte vi Tokyo, Kyoto, Osaka og Hiroshima

Studietur

Et av høydepunktene i løpet av et år på folkehøyskole er utvilsomt studieturen. På disse turene får vanligvis elevene bøtter og lass med nye impulser. De får lære om fremmede kulturer og ikke minst får de mange spennende kulinariske opplevelser.

Proppfulle av inntrykk

Akkurat det stemmer på en prikk. Etter 12 dager i Japan er vi proppfulle av inntrykk! Turen vår har vært helt magisk og alt har gått prikkfritt!

Tokyo Skytree var noe av det første vi besøkte

Vi har fått kjenne på annerledesheten, vi har sett hvor utrolig flinke japanerne er med hygiene. Gatene og fortauene er så og si helt tomme for søppel. Restauranter serverer mat med råvarer i toppkvalitet og ingen ble (heldigvis) dårlige av maten på turen.

Tokyo

Vi startet 17. april i verden største by – Tokyo. Her var vi i fem dager. Denne metropolen med nærmere 40 millioner mennesker tilbyr et hav av muligheter og vi tok godt for oss.

Vi startet med et besøk på Samurai og Ninja museet i Asakusa.

Etter det besøkte vi det travle Shibuya distriktet, kom oss 450m opp i Tokyo Skytree og vi fikk se flere av byens flotte templer, bl a det vakre Senso-ji tempelet, Tokyos eldtste.

Kyoto

Etter Tokyo gikk ferden videre til den tidligere hovedstaden, Kyoto. I Japan forflytter vi oss med Shinkansen – det kjente høyhastighetstoget som kjører i hastigheter over 300km/t.

Gutta gleder seg til tur med Shinkansen

Kyoto blir sett på som Japans kulturhovedstad og er vel mest kjent for oss som stedet der Kyoto-avtalen ble vedtatt i 1997. Avtalen omhandler reduksjon av verdens klimagassutslipp. Byen har mange utrolig flotte templer og ikke minst en fantastisk gamleby.

Hiroshima

Neste stopp på turen var Hiroshima. Byen er kjent som den første byen som ble utsatt for kjernefysisk krigføring – 6 august 1945.

Viktig dato – 6 august 1945 må ikke glemmes!

Her besøkte vi fredsminneparken og atombombekuppelen. Dette gjorde et voldsomt inntrykk på oss alle.

Osaka

Vi fikk også en dagstur til Osaka – Japans tredje største by. Den regnes som Japans kommersielle hovedstad og den har en veldig spesiell vibe. Her besøkte vi det fantastiske Osaka Castle og det berømte Dotonbori-distriktet, som koker på kveldstid med neon-lys og titusener av besøkende.

Elevene på fantastiske Osaka Castle

Vi var også innom Shinsekai-distriktet og så det kjente Tsutenkaki tårnet. Det rager ikke mer enn 158m i været, men er definitivt verdt et besøk.

Japan

For en reise og for en opplevelse dette har vært. Vi hadde til og med værgudene var på vår side. Deilig vær med temperaturer mellom 18 og 25 grader.

Det har vært fantastisk å kjenne på kulturforskjellene og hvordan japanerne mestrer å leve så tett og urbant. Med 40 millioner mennesker i Tokyo er det virkelig en kunst.

Etter 12 hektiske dager, vender vi nesa hjemover til de siste dagene før skoleåret avsluttes i midten av mai. Jeg spurte elevene om hvor mange som kommer til å dra tilbake til Japan. Alle 18 svarte ja!

Søk nå!

Kunne du tenke deg å bli med på studietur til Japan neste år? Da bør du søke nå!

Du kan nå  søke plass hos oss på Musikkproduksjon. Linjen fylles raskt opp og du bør skynde deg, skal du sikre deg plass og ta steget videre!

Et år hos oss på Musikkproduksjon kan endre livet ditt for alltid! – Søk her

Gode grunner til at du bør søke hos oss –

  • Musikkproduksjon med likesinnede er utrolig spennende og lærerikt
  • Meget kompetente lærere og det du trenger av utstyr for å lage profesjonelle produksjoner
  • Skolen ligger i hjertet av Østfold – nær tre store byer
  • Maten vår er i toppklasse – også tilrettelagt veganere og vegetarianere
  • Få mange nye venner og knytt verdifulle kontakter for livet