Mange elever opplever den norske fjellheimen for første gang på vår reise til Jotunheimen i år. I fantastisk høstvær har vi tidenes flotteste opplevelse å dele med elevene.

Vi reiser til Gjendesheim, som ligger i Jotunheimen. Dette gjør vi for å gi elevene en opplevelse av hva Norsk natur kan by på. Dette er fastlands-Norges mektigste fjellmassiv, som byr på enestående fjellturer og opplevelser. Vi tar med elevene på noe av det som kan oppleves og håper at de tar med seg Norges landskap inn i voksenlivet. Kanskje er disse opplevelsene med på å bidra til at våre neste generasjoner blir glad i, og bruker, den flotte naturen vi er så heldige å ha rundt oss.

Gjendehøe er en flott topptur som ligger rett ved den turisthytten vi bor på. Her får elevene kjenne på litt puls og oppleve en flott utsikt når de kommer på toppen. Det er ikke den turen som er mest fysisk krevende, men det er heller ikke målet at man må bli utslitt av å oppleve den flotte fjellheimen.

Besseggen er Nord-Europas mest spektakulære fjelltur, som er svært krevende og er estimert til åtte timer. Det vil si at denne turen er for de elevene som virkelig ønsker en utfordring. Mange av de som går denne turen sammen med oss, gjør det kanskje denne ene gangen i livet. Selv om dette er en krevende tur, velger veldig mange av elevene denne turen. Nettopp fordi de ønsker en utfordring og griper muligheten de får med å oppleve en såpass spektakulær tur, i trygge rammer.

Rafting i Sjoa gir et adrenalinkick av de få. Her får man komme tett på det våte elementet og kjenne på kreftene som er i Sjoa. Det er vått, litt kaldt, spennende, kanskje litt skummelt for noen og gir et kick og en mestringsopplevelse av de få når man kommer seg gjennom heftige stryk i en raftingbåt.

Ridderspranget er en trang kløft i Sjodalen. Det finnes mange sagn fra akkurat dette stedet. Her får vi Sjoa tett på, og kan se hvordan elven presser seg gjennom fjellene. I tillegg har vi det hyggelig med bål og pølser, samt at vi plukker tyttebær som vi skal lage syltetøy av til en av årets festmiddager.