Under fellesturen vår til Barcelona, hadde musikkelevene våre et svært så hyggelig musikalsk møte med studentene på Microfusa. Microfusa har skoler i Barcelona og Madrid og tilbyr kurs innen musikkproduksjon, lydteknikk og DJ-ing. Dette er en internasjonal skole med ca 200 studenter. Her kan du få en bachelor, hvor de to første årene er i Barcelona og det tredje, og siste året, foregår på Solent Universitetet i Southampton i England.
Ser ut som om Kristoffer har det bra i dette studioet!
Microfusa – Barcelona
Microfusa møtte oss med fire ansatte, som fortalte oss historien om skolen og skoletilbudet. Vi fikk omvisning i de flotte studioene deres. Skolen benytter musikkprogrammene Ableton Live, Pro Tools og Logic.
Etter to år i Barcelona får du Diploma in Music Production eller i Sound Engineering fra Microfusa og en Bachelor of Arts (B.A) i Popular Music Production fra Solent University. Den er verdt 180 studiepoeng. Studentene på Microfusa stilte velvillig opp og hjalp oss bl a med innspilling av vokal. Dette er en internasjonal skole og to av studentene som hjalp oss, var fra henholdsvis Brasil og Argentina. Ole Magne og bandet laget en ny låt på sparket i studioet i Barcelona
Fine rom med mye fint utstyr på Microfusa i Barcelona Lærere og studenter stilte opp og viste oss hvilke muligheter skolen har
Ylva under innspillingen hos Microfusa Musikkelevene fikk tre timer sammen med lærere og studentene på Microfusa denne november-kvelden. Skolen gjorde et meget bra inntrykk og jeg er sikker på at mange av elevene våre definitivt kunne tenke seg å studere videre i denne fantastiske byen. Takk for oss!
Denne bloggen oppsummerer kort litt av hva vi har drevet med denne uka på Skjeberg Folkehøyskole. Stikkord for uke 46 har vært; Etterarbeid fra Barcelonaturen, årets første elevkveld, avrunding av valgfagperioden, og bærekraft med fellesskap!
Kommende høydare: Kommende uke venter en av årets musikalske høydepunkter: Musikkgruppas konsert på kulturhuset St.Croix i Fredrikstad. Vi gleder oss!
Årets skoletur til Barcelona var litt av en reise for skolen. For oss er dette en mulighet for samarbeid på tvers av linjene kan blomstre. Siden vi skulle til hjemtraktene til så mye fantastisk arkitektur, historie og kunst, så var det naturlig for oss at Foto og Graf slo kreftene sammen og gjorde litt ekstra ut av dagene.
Sagrada familia og La Barceloneta
På en slik tur er det variasjon som er fellesnevneren. Vi har noe felles der hele skolen er samlet og noe linjevis der vi spisser innholdet mer mot våre mer linjespesifikke interesser. Av fellesopplegg kan vi nevne den fantastiske omvisningen vi fikk i Sagrada Família (Den hellige familie på norsk).
Vi var veldig heldige med været også slik at opplevelsene gjorde nok ekstra stort inntrykk på oss i nydelig solskinn og norsk sommertemperatur. Guidene var utrolig flinke og ga oss alle en akkurat passelig dose med informasjon til inntrykkene våre. Det var en helt enestående fin opplevelse.
Vi var også en på strandtur sammen til La Barceloneta der de som ønsket det fikk bade og de som bare ville nyte solen og varmen kunne gjøre det. Vi fikk også tid til å gå gjennom noen trange smug og se litt på den katalanske arkitekturen i området.
«Get lost» i Barcelona?
Foto og Grafisk design hadde to dager med samarbeid i Barcelona. En dag med byvandring i den gotiske bydelen i sentrum der målet bokstavelig talt er å gå seg litt vill. For da oppdager man noe nytt, noe man kanskje ikke visste om og det er jo en fantastisk fin opplevelse. Vi var innom flere historiske steder der vi fikk små nuggets av informasjon og fikk se noe som vi ikke har tradisjoner for i Norge. Fabelaktige La Boqueria der matopplevelsene står i kø, vakre Plaça Reial og historiske Santa Maria del Mar, for å nevne noen stoppesteder.
Vi hadde også et «obligatorisk» stoppested der alle fikk is, og den smakte selvsagt helt nydelig. Det kom nok som et noe uortodokst påfunn å ha iskrem som obligatorisk stoppested, men det er noe av sjarmen med en slik byvandring. Man må jo ha det litt artig.
Dagstur til Salvador Dali`s fiskerhytte
Noe av det som vi gledet oss mest over på turen var besøket Foto og Grafisk design hadde til Cadaques og Portlligat. Vi hadde en nydelig tur i buss gjennom det Katalanske landskapet. Her fikk vi se både slettene, kulturlandskapet og fjellet som gjør dette landskapet så spesielt og vakkert. Over fjellet fikk vi oppleve at det ikke bare er i Norge man har såkalte hårnålssvinger. Her gikk det sakte i sikksakk opp og ned fjellsidene.
Da vi kom frem gikk vi gjennom Cadaques og de vakre smale gatene og smugene, de nydelige hvite husene og pittoreske utsiktssteder. En fantastisk idyllisk liten fiskerlandsby som heldigvis har unnsluppet turismens grådige gap. Her ble vi møtt av en noe eksentrisk restauranteier som guidet oss til sitt spisested. Der fikk vi servert en nydelig paella som muligens var litt for autentisk for noen.
Etter maten hadde vi en 20 minutters gåtur til Salvador Dalis kjente fiskerhytte i Portlligat. I strålende solskinn var det en nydelig tur. Vi kom til stranden der hytten ligger og noen fikk seg til og med et bad her. At det var en flott opplevelse for elevene er det ingen tvil om.
Det viktigste man opplever i dette huset er kanskje at man har lov til så mye. Man har lov til å være eksentrisk, ta rare valg og gjøre som man vil. Skal man lykkes som kunstner er i alle fall det helt essensielt. Man må tørre å være annerledes.
Dette lover godt for turene våre til våren. Da reiser Grafisk design til Japan og Foto til New York. Bedre kan det ikke bli! Takk for turen, folkens!
Følg gjerne Grafisk design og Fotolinja på Instagram!
Les mer om Foto her, og Grafisk design her.
Årets første YouTube episode fra linjen Filmproduksjon og Japan. >»Hva skjer,berg» Her får du et innblikk i hva linjen driver med og et lite, nei stort trylletriks. Programledere er Aadne Jarand Manum og Fredrik Steinbakk. Følg med vider på vår YouTube kanal «skjeberg folkehøyskole offesiell».
Snurr Film.