Filmproduksjonslinja har som første oppgave å laget 3 kortfilmer. Tema i filmene er jakt. Spenningen i prosjektet var å møte nye samarbeidspartene og nye medelever. Resultatet den prosessen gav er tre filmer med helt forskjellig resultat. Filmene hadde arbeidstittel «Hvor er Lene». Jakten skulle starte med en bilsekvens og videre til en jakt i skogen. Filmen skulle også inneholde en scenen med dialog inne på skolen. Under disse rammene laget elevene filmene dere kan se underst i denne saken. Snurr film.
Produsert av: Sander Delebekk, Ammar Hansen, Marek Edelsteen Roel, Simon Svartbekk Sandvik
Produsert av: Jakob Karbø, Kristian Moxnes, Eirik Sigurdsøn, Lea Kristine Haagensen Skrede, Anderson Vargas
Produsert av: Aleks Fredheim, Melina Kreuser, Andreas Røst Tonning, Henrik Hagen Sveberg, Marius Meyer
Måned: oktober 2017
-Jeg kan ikke si nei når jeg blir utfordret, sier rektor Lene Dyrkorn ved Skjeberg Folkehøyskole bastant. Hun har ikke badet i sjøen på ti år, men nå hopper hun ut fra brygga i Høysand Bad – og det er bare 10 grader i vannet.
-Lene er knalltøff, ler Karoline Knapper. Hun er elev ved Radio-linja og har startet serien «Hopp i det Karoline» på Radio Skjeberg. Planen er å bade seg gjennom høsten og vinteren samtidig som hun inviterer rektorer i folkehøyskolen til å bli med på badestuntet.
-Som elever i folkehøgskolen blir vi stadig utfordret av rektorer og lærere. Nå er det på tide at vi utfordrer dem, sier Karoline.
Karoline nøler ikke
Selv om solen skinner, er det bare åtte grader i lufta, og innover Skjebergkilen blåser en hustrig høstvind. Vi skriver torsdag 12. oktober. Under stupetårnet står de to kvinnene i badedrakt og småtripper. Karoline rapporterer direkte på Radio Skjeberg før de steger seg opp mot plattformen på stupetårnet. Hun teller til tre og kaster seg resolutt ut i sjøen.
Tøff rektor
Lene står igjen på toppen. Hun liker ikke situasjonen og titter ned på Karoline. Ansiktsuttrykket er innbitt. Konkurranseinstinktet er trigget til bristepunktet. Lene Dyrkorn er en merittert trail-kjører med to Kongepokaler i bokhylla. Hun reiser land og strand rundt for å springe i myr, krype i gjørme og forsere tøffe hinder i arrangement som Barskingen og Hønefoss Bootcamp. Nå resignerer hun, krabber ned fra stupetårnet, går ut på bryggekanten, kjenner på vannet – men så hopper hun.
Imponert
-Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet da Lene ikke hoppet etter meg. Men hun liker jo verken høyder eller å bade i saltvann, sier Karoline. Hun tok utfordringen likevel og er egentlig mer modig enn meg. Jeg er kjempeimponert, sier hun om innsatsen til rektoren.
Utfordrer Jon Krognes
Lene utfordret rektor Jon Krognes ved Tonheim Folkehøgskole til å følge hennes eksempel. Utfordringen har han tatt, og Karoline, Lene og Radio Skjeberg venter i spenning på dokumentasjonen fra Krognes. Så får vi se hvem han utfordrer!
DAB+, mobil og nett
Radio Skjeberg har regulære sendinger på DAB+, nett og mobil hver torsdag og fredag. Kanalen har også egen app som kan lastes ned gratis på AppStore eller GooglePlay. Du kan også følge aktiviteten til radiokanalen på Facebook, Snapchat, Twitter og Instagram.
[envira-gallery id=»6350″]
I dag har elevene på Skjeberg Folkehøyskole vært i Oslo og demonstrert foran stortinget. Sammen med 4000 andre folkehøgskoleelever fra over 30 skoler har de vært med på å prege dagen i Oslo. Saken er nemlig den viktigste: vi demonstrerer mot kutt i statsbudsjettet til folkehøgskolene.
Elevene har forberedt seg godt både i helgen og på formiddagen i dag. Det er blitt laget plakater, bannere og annet ”protestmateriell” i anledning dagen. Elevene har selvsagt bestemt sjøl hva de vil skrive på både bannere og plakater. Det er jo da det er morsomst og gir best resultat.
I tillegg har en dansegruppe fra Follo folkehøgskole vært på besøk og lært oss flashmob-dansen som ble fremført i demonstrasjonen i dag.
Når en slik sak som dette kommer opp ser vi ekstra tydelig hva som er så unikt med skoleslaget vårt. Vi kan snu på femøringen og ta tak i viktige og betydningsfulle ting – slik denne saken er.
Og viktigst av alt for oss: alle skal ha råd til et år på Skjeberg Folkehøyskole.
Takk til lærere og ledere som står på for elevene, takk til kjøkkenet som lager wraps på samlebånd til alle og takk til alle elevene som er med på å gjøre Skjeberg Folkehøyskole til en levende skole.
Flere bilder kommer på Instagram og Facebook.
En av de ekskursjonene fotoelevene gleder seg mest til i løpet av skoleåret på Skjeberg Folkehøyskole, er turen til bilkirkegården i Båstnäs. Full av historikk ligger den dypt inne i de svenske skoger. Turen er et must for alle foto og bilinteresserte.
Harry var ikke død!
Dagen startet noe grå og våt, men været lettet heldigvis etter at vi hadde stoppet og ordnet litt Harry-handel i Töcksfors. Ikke engang fotoelevene er immune mot sukkerlengselen. Derfra og til bilkirkegården er det en om lag tretti minutter kjøretur i flott natur som gir tankene et fint løft.
Selv om naturen var flott var nok veien i smaleste laget for en stor buss, så for noen syntes nok at svingene kom litt brått på i ny og ne.
Vel fremme satte vi grillen i gang og fikk ordnet oss en lettvint og god lunsj: grilla pølser i lompe. Det var skikkelig mat for sultne fotografer.
Perfekt lys
Etterpå brukte vi tiden godt på å fotografere de ulike bilvrakene. Her kan man boltre seg med mange ulike typer foto; enten man vil fokusere bare på bilene, forfallet, formene eller andre detaljer. Hver fotograf finner som regel sin egen måte å fotografere på her.
Det var helt perfekte lysforhold for fotografering på bilkirkegården i dag. Ingen skarpe skygger eller sol, bare flatt og godt overskyet vær.
På veien hjem fikk vi oppleve noe veldig underlig. Langs veien satt det jegere på elgjakt. De satt ca en hver femtiende meter og kikket noe undrende på oss som kom sigende forbi i en diger buss. De syntes nok at vi forstyrret jakten for dem. Vi fikk også se en som hadde skutt en elgkalv. Det var nok ikke akkurat det vi hadde ønsket oss som avslutning på turen, men sånn er livet… og døden.
Men, det var en hyggelig og vellykket tur og vi hadde rikelig med tid til å få tatt de bildene vi ønsket.
Flere bilder finner du på Facebook og Instagram.
Det er viden kjent at på folkehøyskole skjer det vel så viktige ting etter kl 24.00. Vennskap, ideer, planer og prosjekter våkner bokstavelig talt til liv etter midnatt. Bivirkningen av dette er at døgnrytmen kommer ut av balanse. Å komme seg opp om morgenen og starte dagen uthvilt er for mange vanskelig til tider. Strekker man døgnrytmen for langt kan det få uheldige konsekvenser og denne ukes fellesfag satte vi fokus på hvor viktig det er med å komme seg i seng til rett tid.
Med en NRK-dokumentar om søvnens innvirkning for menneskets hjerne, avspilt i skolens auditorium som oppvarming ble elevene deretter invitert til matsalen med søvndyssende musikk og zen-doodle ark hvor meningen var å finne indre ro. Det hevdes i NRK-dokumentaren at før i tiden var ni timers søvn helt vanlig og en reduksjon av dette gjør at læring og psykisk helse blir utfordret. En annen innfallsport for å finne skikkelig ro er å få opp pulsen. Kanonball med lokale Skjeberg-regler ble arrangert og da gjenstår det bare å se om elevene finner roen til kvelds. – God natt folkens, sov godt!
[envira-gallery id=»6281″]