Linjen Filmproduksjon og Japan har laget mange filmer i løpet av året, og her får du lese om prosessen og se resultatet av arbeidet.
«Etterhvert som jeg tenkte ut ideer, hørte på inspirerende musikk, tegna story-board og pitcha ideen formet den filosoferende filmen «Accept» seg. Målet ved å lage denne filmen var: 1) Å våge og dele mine erfaringer med personlig utvikling med et publikum i håp om å gi inspirasjon. 2) Lære å formidle en idé slik at jeg i samarbeid med andre kan skape et ønsket uttrykk 3) Forbedre filmferdighetene mine «Accept» tar seerne med på en utfordrende personlig reise der den dynamiske hovedkarakteren forsøker å forstå og akseptere seg selv. Jeg har bevisst valgt å la instrumentalt innslag være det eneste audio-uttrykket i filmen for å la seerne skape sin egen stemme som de kan bruke til å utforske situasjonen de blir presentert. Personlig utvikling er noe av det vanskeligste, men likevel det mest normale, et menneske går igjennom. På veien til å finne seg selv er det oppturer og nedturer. Alle opplevelser er med å forme personligheten, og de er viktige å ta vare på for å skape en aksept og selvkjærlighet for seg selv. Denne filmen har vært et samarbeid med skuespilleren Lina Marie Mathiassen og musikerne Ylva Gustavsen, Eilif Holtskog Heimdal og Echo Buflod Tangnæs. Disse ga filmen et unikt uttrykk som gjør filmen til den gripende opplevelsen dere er i ferd med å oppleve selv».

TV/Youtube-produksjon er et fagområdene vi kommer til å ha stort fokus på i løpet av skoleåret for deg som velger å gå på Media-linjen på Skjeberg Folkehøyskole.
Regi og bildeklipp/mix er en morsom og kreativt utfordrende oppgave og må som alt annet –  øves. Akkurat det får du muligheten til hos oss, da vi i januar 2020 anskaffet oss et splitter nytt firekamera-avviklingssystem basert på produsentene «Multicam»
NRK Marienlyst er en av flere produksjonssteder vi skal besøke i løpet av skoleåret og vi vil da ta høyde for å overvære produksjoner som finner sted på den tiden. Vi skal også snakke med flere av hovedpersonene i produksjon. Muligheten for å slå av en prat med en eller flere TV-kjendiser er absolutt tilstede. Du får innblikk i de fleste fagområdene, slik som kameramann/kvinne, innspillingsleder til bildemixen .
Ikke mønster på TV
Visste du at scenerøyk som blir liggende på gulvet koster en formue og at begrepet; «tøyet kryr på skjermen» er viktige begreper. Slike ord og andre fagutrykk lærer man fort betydningen av når man er tilstede på en sending. Sjansen er også stor for at vi treffer tidligere elever som jobber i NRK i dag. En av dem er definitivt Hilde Frøisland som gikk på Medialinjen tilbake i 00-01. Hun jobber i dag som kamerakvinne og trives utmerket med det.
Synes du dette høres interessant ut, fort deg å søke plass på Media-linjen. Det blir et år du sent vil glemme. Søk her….

Det nærmer seg skolestart (oppdatering 8.8.20)
Skjeberg Folkehøyskole er i gang igjen etter sommerferien! De siste ukene inn mot skolstart jobbes det nå med å tilrettelegge for at kommende skoleår skal bli det beste! Når det gjelder situasjonen med Covid-19 har dette hovedfokus. Alle nye elever har nå fått informasjonsskrivet om skolestart, og det er viktig at en leser dette nøye. Ansatte og ledelsen på skolen har omorgansiert både infrastruktur, timeplan og kalender slik at vi kan møte oppstartsperioden så trygt som mulig både for ansatte og elever. Våre lokale helsemyndigheter veileder oss i dette arbeidet.
Siste 14 dagene fram til skolestart er det viktig at alle tar vare på sin del av jobben; følge de vanlige retningslinjene for smittevern. Vi håper da at vi etter de 10 første dagene av skoleåret kan gå over til tilnærmet normal drift (grønt nivå) slik en flokk med folkehøgskoleelever skal være! 
Oppstart for nytt skoleår ved Skjeberg Folkehøyskole søndag 23. august 2020
Noen søkere har kontaktet oss om oppstarten av nytt skoleår til høsten i forbindelse med koronaepidemien. Det er naturlig i disse tider at slike spørsmål blir stilt. Nå bekrefter regjeringen at elever kan gå og bo på folkehøgskoler fra høsten av. 
Elever kan studere og bo på folkehøyskolene fra høsten (pressemelding fra www.regjeringen.no oppdatert 15.06.20)
Nå er det også klart at også folkehøyskoler kan åpne for normal drift fra høsten.
– Det er veldig bra at vi får avklart dette nå. Det betyr at alle som planlegger å dra på folkehøyskole til høsten, trygt kan søke og planlegge for oppstart. Samtidig får folkehøyskolene tid til å forberede seg og gjøre nødvendige tilpasninger, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).
Folkehøyskolenes organisasjoner utarbeider nå rutiner og veiledere for smittevern for folkehøyskoler. Folkehøyskoler skal drives etter samme smittevernregler som videregående skoler med internat. Det er styret ved den enkelte folkehøyskole som avgjør når de kan starte opp til høsten, ut fra en vurdering av lokale forhold og faglige råd og anbefalinger om smittevern.
Regjeringen selv har lagt ut svar på to spørsmål:

Kan jeg søke folkehøgskole til høsten?
Svar: Ja, du kan søke folkehøgskole helt som vanlig. Opptaket er i gang og man kan søke fram til skolestart eller til linjene og skolene er fulle. Folkehøgskolene planlegger for oppstart i august.
Vil det være trygt å gå på folkehøgskole til høsten, der mange unge bor tett sammen på lærestedet?
Svar: Folkehøgskolene er et viktig og populært tilbud for mange unge. Vi vet ikke nå hvordan smittesituasjonen vil utvikle seg fremover, men folkehøgskolene har god tid til å planlegge for hvordan de kan sørge for kontaktreduserende tiltak når skolene åpner opp igjen til høsten.
Noen endringer vil det likevel bli. I startfasen vil vi legge opp til at elevene holder seg mest sammen i en tidagersperiode og ikke blander seg med lokalbefolkningen før vi vet at elevene er symptomfrie. Dette til det beste for elevene og samfunnet rundt.
Vi kommer til å ha fokus på smittevern og hygiene i tiden som kommer. Både i skolehverdagen, når ansatte og elever reiser til og fra skolen, og når vi er i offentligheten. Elevene kommer til å få gjennomgang i smittevern og hygiene ved oppstart. Renholdet har blitt tilpasset situasjonen med økt fokus på desinfisering av overflater som berøres ofte.
Vi har satt av separate lokaler til elever som viser symptomer på smitte, eventuelt blir syke. Vi følger rådene fra folkehelseinstituttet og samarbeider med kommuneoverlegen i forberedelsene til skoleåret. Folkehelseinstituttet kommer jevnlig med oppdateringer på hva som er anbefalt smittevern, og lager spesifikke veiledere for smittevern for ulike institusjoner. Det er siganlisert at det vil komme en egen veileder for folkehøgskolene, som vil bli et godt verktøy for å legge til rette for en trygg og god skolehverdag.
Oppsummert:
Skjeberg Folkehøyskole  vil gjennom sommeren legge til rette for at både elever og ansatte vil få en trygg skolestart, og en trygg skolehverdag utover høsten fra 23. august. Vi jobber med alle områder som vi vil vurdere som utsatt, og vil ha dette godkjent av lokale helsemyndigheter før skolestart. Dette gjelder ordinære smitteverntiltak, rengjøringsrutiner, romløsninger og andre rutiner rundt steder der folk samles.
Vi gleder oss til skolestart og å få elever på skolen!
Gå inn på vår hjemmeside www.skjeberg.fhs.no og sjekk ut våre spennede linjer og turer for skoleåret 2020-21. SØK NÅ, så er du sikret plass!

På linja GRØNT FRILUFTSLIV har vi flere langturer som vil få adrenalinet til å pumpe, øke mestringsfølelsen og styrke samholdet i elevgruppa.
Hos oss vil du gradvis bli utsatt for nye utfordringer under kyndig veiledning. Hva sier du til å bestige majestetiske Slogen i hjertet av Sunnmørsalpene, overnatte på kanten av stupet på Skageflå i Geirangerfjorden, eller dra på langtur i havkajakk langs den fantastiske Bohuslänkysten i Sverige?
Hele skoleåret er turbasert der vi jakter på nye opplevelser i variert natur. Vi ønsker å utsette deg for mange utfordringer slik at du kan sprenge egne grenser under trygge og sikre forhold. Det er lettere enn du tror, og ikke minst fordi dette skjer sammen med medelever på linja som ønsker det samme. Mestringsfølelse gir samhold!

Sunnmørsalpane: Sunnmøre byr på noen av de flottest turopplevelsene i verden. Skarpe tinder, brevandring og 1000 meters stup ned i fjorden kan bli din opplevelse også!


Langtur til Sunnmøre
Vi skal på flere langturer som garantert vil gi deg minner for livet. Like etter oppstart av skoleåret skal vi reise til Sunnmøre der vi bestiger dronningen av Sunnmørsalpene, nemlig Slogen som rager 1564 meter over Nordangsfjorden. Denne spektakulære toppen ligger i hjertet av ett av Norges flotteste fjellpartier som er preget av alpine topper, kneisende pinakler, tårn og spir, glitrende breer og myke daler. Vi skal ha base på Patchell-hytta som ligger ved foten av Smørskredtindane, Brekketindane og Slogen som blir omtalt som «Tindenes Proteus» av den legendariske fjellvandreren Kristofer Randers.

Fjord og fjell: Kontrasten av mektig storslagen natur, og hvor små vi mennesker er i dette, oppleves best i en kajakk på en vestlandsfjord!


På turen til Sunnmøre skal vi også padle i det vakre verdensarvområdet Geirangerfjorden der fjelltoppene stiger over tusen meter til værs og fossene kommer i kaskader nedover fjellsidene. Her skal vi besøke flere forlatte fjordgarder. Padleturen blir kronet med overnatting på Skageflå som ligger på en fjellhylle flere hundre stupbratte meter over fjorden. Hva sier du til å dingle i en hengekøye og beskue det hele fra en hengekøye og en varm kopp kakao?
Eskimorulle og kajakktur
Vestkysten av Sverige må karakteriseres som ett av de flotteste, mest varierte og spektakulære padleområdene i Norden med alle sine øyer, holmer og skjær. Her skal vi telte på hvite strender, bade i krystallklart vann, fyre bål, tilberede mat i fellesskap og ytterst i havgapet vil vi oppleve nærkontakt med sel.
Du vil få full opplæring i å padle havkajakk, lære deg eskimorulle og ikke minst få god sikkerhetsopplæring og trening i kameratredning.

Nærkontakt: Skjærgården utenfor Skjeberg byr på både vakker natur og nærkontakt med dyre- og fugleliv. Et eldorado for naturfoto, som selene her på skjær ved Koster utenfor Strømstad.


Klatring
Gjennom store deler av året har vi også klatring på programmet. Vi drar ukentlig til Redpoint Klatresenter i Fredrikstad som er ett av landets beste innendørs klatreanlegg. Opplæringen fører til Brattkort. Som en avslutning på kurset skal vi klatre utendørs på varm og hard granitt ute ved kysten.
Like ved skolen har vi en stor klatrepark anlagt i trærne med løyper i alle vanskegrader. Her skal vi leke oss høyt over bakkenivå.

Kroatia: Utenlandsturen går til Kroatia, der vi tar igjen for alle vannaktiviteter vi ikke har fått gjort her hjemme enda, i litt varmere luft og vann…

Snorkling i Kroatia
Dette er selvsagt bare noen av høydepunktene du kan se fram til – for det er mange av dem. Det er jo helt greit å få en tur til Kroatia utpå vårparten der vi skal dra på seiltur, padle og snorkle.
Dersom du har spørsmål om linjeopplegget, er det bare å ta direkte i kontakt med oss. Ingen ting er mer hyggelig enn å snakke med elever som ønsker å avsette et skoleår viet til nye og flotte naturopplevelser.
 


Ro i sjelen? Stemningen som ligger i å våkne i teltet, krype ut av posen, fyre opp et lite kaffebål, kjenne lukt av tyrived og kokekaffe og la tankene flyte utover stille vann; bli med på neste tur og prøv det…

Grafisk Design og Film og filmproduksjon er inne i uker med japan-forberedelser. Sammen konsentrerer vi oss om naturen, kalligrafi og zen. For å lære om japansk kultur, og for å glede oss til å dra på en uforglemmelig reise.
«Den gamle dammen
ein frosk som hoppar oppi
lyden av vatnet»
-Matsuo Basho-
 
 

Akkurat nå plasker iskaldt regn i dammene, alle hutrer litt og skynder seg inn.  Vi teller ned dagene til påske og gleder oss til varme og lyse kvelder, med blomster og solskinn. En måte å telle ned dagene på er å så et frø, vanne det og vente på spiren som titter opp av den varme jorden. Eller plante en løk. Ved innkjørselen til Skjeberg Folkehøyskole vil du legge merke til dammen vår, der tidlige års elever har plantet krokus, kirsebærtrær  og rhododendron. Det gjelder å glede seg over de små tegnene til blomstring, og den første krokusen har visst våget seg opp fra mørket. Det er lyse tider i vente folkens!Om noen uker er plenen full av krokus!
Hardt arbeid om kirsebærtreet skal få god nok plass i plenen.

vi planter kirsebærtrær ved dammen på skolen
Stolper og hønsenetting må til for å beskytte trærne mot rådyr.

Hver vår har Fotolinja fotoutstilling når vi er i New York. Det er noe vi alltid gleder oss til og som betyr mye for fotoelevene. Vi stiller ut naturbilder fra ulike steder i Norge, som elevene har tatt enten når de er hjemme eller på de ulike turene vi er på med linja.  

Dette poetiske bildet tok Margreta Skjelbred på Hvaler. Vakkert og stemningsfullt.

Det var en veldig koselig tur til Hvaler, og fine fotomuligheter for oss som liker å ta bilder i nærheten av havet, sier Margreta Skjelbred. På spørsmål om hun gleder seg til utstillingen i New York, sier hun med et herlig smil; Ja, det gjør jeg!

Samarbeid 
Fotolinja har et veldig fint samarbeid med Sjømannskirka i New York. Selv om vi ikke er en kristen skole så deler vi mange av verdiene med dem og da er det helt uproblematisk med et samarbeid. Vi samler inn penger til dem med kalendersalg og så får vi stille ut bildene våre i galleriet deres; Trygve Lie Gallery. 

Tåka var tjukk som ertesuppe på formiddagen på Hvaler. Det gjorde at vi fikk noen ganske kule bilder.

En opplevelse for livet 
Det er ingen tvil om at det er stas for fotoelevene å ha utstilling i New York. Det er ikke så mange 19 åringer som har det på CV’en sin. Men vi arbeider for det også. Vi jobber med naturbilder gjennom året for å få de best mulige bildene til å stille ut. Vernissage er på Sjømannskirken i New York, søndag 19 April. Klokkeslett er ikke helt bestemt enda, men antageligvis ca kl 12.
Hvaler 
Nå sist var vi på en nydelig tur til Hvaler for å ta bilder. Der fikk vi oppleve hvor omskiftelig naturen og været kan være. Vi hadde nemlig en intens tåke mesteparten av tiden vi var der, men så kom solen ut i full styrke. Vi fikk, med andre ord, både i pose og sekk.
Dette bildet skal Hans Martin Nygård stille ut i New York. Det er en lang eksponering fra Hvalerturen.

Tidligere har jeg prøvd lange eksponeringer innen bildene mine, men alltid møtt på problemet at bildene blir kritt hvite, men dette filteret som ble brukt her fjernet hele dette problemet, sier fotoelev Hans Martin Nygård etter at han testet ut ett av gråfilterne vi har på Fotolinja. Gråfilter gjør at man kan ta lange ekponeringer i dagslys, derav den stilige effekten på bildet hans.

Skogen på Storesand er virkelig et magisk sted. Her får fantasien gode vilkår til å løpe løpsk. (foto: Thea Jenssen)

Vi fikk med oss tre ulike steder på Hvaler denne dagen.  Først dro vi til Storesand, deretter til Rødshue og så avsluttet vi ved UtgårdskilenVi fikk dermed med oss tre helt unike steder som kunne inspirere oss på hvert sitt vis. Det er veldig fascinerende å oppleve hvor mangfoldig og visuelt spennende Hvaler erMange valgte nok å ta med bilder herfra til utstillingen i New York. 
Neste post på programmet nå er å skrive ut bildene, og lage navn- og tittel-lapper som skal henge ved siden av bildene på utstillingen. Vi er i rute. 
Nesten hele fotoklassen på rekke og rad på Storesand.

Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på Fotolinja så kan du lese mer HER.
Sjekk også ut Fotolinja sin Instagram 

Et år på Skjeberg folkehøyskole inneholder mye. Det er et faglig sterkt opplegg på linja, et herlig sosialt liv på skolen, og det er morsomme og interessante aktiviteter på kveldstid og i helgene. Man har alle muligheter for et fantastisk år, men det kommer ikke alltid og banker på døren din. Du må være med å skape det selv. Men vi har alt du trenger for å få det til! 
Noen ganger er dagen over på et øyeblikk, noen ganger er den veeeldig lang. En god blanding er godt for oss. Uten kjedsommelighet dør gjerne kreativiteten litt. Uten artige og interessante aktiviteter som inspirerer oss, blir vi kanskje litt dorske. Men det skal kanskje ikke så mye til, for «av og til, av og til er en millimeter nok.»

Full strekk når man slipper seg løs i lek og moro

Spor
Hverdager er det som kjent flest av, og hos oss skjer det noe hver dag. Og med hver ting som skjer er det også muligheter for elever (og ansatte) til å få mer ut av det, vokse og utvikle seg. Det er ikke alltid de store hendelsene som setter dypest spor, noen ganger er det bare noen ord i en samtale som gjør inntrykk.
Et morsomt fellesfag som vi har på høsten er å plante løk og busker. Det vi planter da, blomstrer våren etter.

Så hva er disse mulighetene og hvordan griper man de? 
På linja får man hele tiden muligheter. Enten man jobber mot en konsert, dekorerer en vegg, planlegger en fotoutstilling, lager en radio-eller tvsending, samarbeider om en film eller drar ut for å dekke en fotballkamp. Det er der og da har man muligheten til å bli enda flinkere, lære noe av noen andre og, ikke minst, de andre kan lære av deg 
Bygge en båt med spaghetti, marshmellows og tape? Javisst går det an!

Linjetid og fritid
Det skjer også noe i fellesskapet utenfor linjetiden, der vi er helt avhengige av alle de forskjellige menneskene som har valgt et år på Skjeberg folkehøyskole. For uansett hvilken linje du har valgt så har du flere sider og
 du har mye å lære og lære bort i et fellesskap med andre. Er man åpen for begge disse mulighetene garanterer vi et fantastisk skoleår. 
Man griper mulighetene ved å være tilstede og delta. Være med i diskusjonen, dele tanker og lytte til andre. Det er denne levende vekselvirkningen vi er så stolte av på Skjeberg folkehøyskole.
Valgfaget «Innsats for andre» har bl a fotografert de frivillige som gjør en innsats for andre i Sarpsorg. Her er det Øystein, mannen til vår tidligere Husmor på Skjeberg, Berit, som blir portrettert.

En variert hverdag
Vi på Skjeberg folkehøyskole legger opp til at du skal få en så variert hverdag som mulig. Derfor satser vi på ulike valgfag og fellesfag slik at du som elev skal få muligheten til å boltre deg og delta på så mange fronter som mulig. Noen ganger utenfor komfortsona, noen ganger innafor, noen ganger kreativ, andre ganger bare lek. Enten det er å plante løk og busker for å gjøre det fint på uteområdene våre i «Grønt» fellesfag, eller om du er med å gjør en «Innsats for andre» så får du stadig muligheten til å delta, vokse og skinne. Og trenger du å blåse ut litt energi har vi både treningsrom og gymsal.
Denne sosiale gjengen bidro MYE både på linja og til fellesskapet på skolen, og var med på å sette dype spor i skoleåret deres i 2017/18(bak fra venstre: Isa, Johannes, Carina, Casper og Karoline. Foran fra venstre: Andrine, Kristian og Birgit.)

Det handler nok mye om innstillingen vi har. Hvis vi, når vi er på jobb eller skole, bare gleder oss til arbeidsdagen er over, så vil man jo ikke se mulighetene. Man må ville være der og man må ville ha muligheter. Man må ville utvikle seg for å vokse. Det skjer ikke av seg selv. 
På valgfag «håndarbeid» kan du lære deg å strikke eller brodere… og ha det veldig hyggelig sammen med andre. Her er det Emilie og Emine som har det trivelig midt i jungelen.

Når det skjer noe i livet så er det alltid en mulighet, alltid en sjanse for oss. Enten det er å rase litt i gymsalen, spille bingo eller et valgfag. Felles for alt som skjer på skolen er at vi har valgt å få disse sjansene, vi har valgt å få disse mulighetene. Da er det lurt å benytte seg av de.
Den som intet våger, intet vinner!

Les mer om linjetilbudet på Skjeberg folkehøyskole HER!
Følg oss på Instagram HER!

Hvert år møtes rundt 20 elever hos oss på linjen Musikkproduksjon. De har masse til felles –
De har mekket låter på jente- eller gutterommet, øvd i en fuktig kjeller med noen kompiser, sunget eller vært DJ på en skoleavslutning eller to.

Sliter med å få sanger ferdige

Mange er utrolig kreative og de sitter på mange fine musikalske ideer. Det mange sliter med, er å få gjort disse ferdige som sanger de kan gi ut.
Prosessen med å komponere, arrangere, spille inn, mikse og til slutt mastre en sang, virker vanskelig for mange. Hos oss får du all hjelp du måtte trenge.

Miksing og mastering krever kunnskap

Vi lærer deg knepene

Ikke bare lærer du masse triks og knep av de andre elevene, hos oss har de som underviser jobbet med mange av de beste norske artistene.

Miksing og mastering

Mikkel Schille er i år hovedlærer og har jobbet med miksing og mastering  på over 5000 album. I tillegg har han jobbet som profesjonell musiker i mange år. Han viser deg triksene på  hvordan du får miksen din til å låte bra. Til slutt leder han deg gjennom hele masteringprosessen, sånn at hjertebarnet ditt ender opp med best mulig lyd på Spotify, iTunes og Soundcloud. Mikkel har en egen blogg – Schilles LydBlogg – med nesten 300 artikler om musikkproduksjon.

Mikkel Schille – hovedlærer på musikkproduksjon ved Skjeberg Folkehøyskole

Låtskriving

Jon Thorstensen er hovedlærer, gitarist, spiller piano og en ettertraktet musiker som jevnlig spiller med mange utrolig dyktige musikere. Jon lærer deg musikkteori – hvordan du lager en sang – med intro, vers, bridge og refreng, og hvordan disse kan settes sammen sånn at det blir interessant.

Jon Thorstensen – faglærer på Skjeberg Folkehøyskole

Flotte studioer

Skjeberg Folkehøyskole har nå to flotte hovedstudioer, og flere mindre studioer med utstyret du trenger for å lage, spille inn, mikse og mastre sangene dine på et profesjonelt nivå.  Her finner du FL Studio, Ableton Live, Pro Tools og alle pluginsene du måtte ønske deg. Jada , vi har Auto-Tune også. Som masteringprogram, bruker vi WaveLab.
Hvert år er hovedmålet til Musikkproduksjon å gi ut et album med egenkomponerte sanger laget av elevene. Vi mekker sanger, går i studio, gjør opptak, mikser, mastrer og følger veien frem til låten din ligger på Spotify, iTunes, Tidal og Soundcloud. Kanskje nettopp din låt blir med her neste år?

DJ ?

Jobber du mest som DJ har du også mange muligheter hos oss. Du får opplæring av profesjonelle DJ-er og vi har den feteste Pioneer riggen som Kygo og de andre stjernene bruker.

Søk NÅ!

Du kan allerede nå søke plass hos oss på Musikkproduksjon. Linjen fylles raskt opp og du bør skynde deg, skal sikre deg plass og ta steget videre.
Et år hos oss på Musikkproduksjon kan endre livet ditt for alltid! Her er en video om livet på musikkproduksjonslinja

 

FLERE GODE GRUNNER TIL AT DU BØR SØKE HOS OSS –

  • Musikkproduksjon med likesinnede er spennende
  • Meget kompetente lærere og moderne utstyr
  • Skolen ligger i hjertet av Østfold – nær tre store byer
  • En annerledes skolehverdag der du møter nye folk
  • Maten vår er i toppklasse – laget med et smil
  • Få mange nye venner og knytt verdifulle kontakter for livet